ارده، محصول حاصل از آسیاب کردن کنجد بدون پوست و بوداده شده با حفظ تمام خواص تغذیهای آن است که ضمن بهبود طعم و مزه، موجب افزایش ارزش غذایی محصولات مختلف میگردد. ارده به صورت مستقیم یا همراه با یک شیرین کننده نظیر شربت شکر یا شیره انگور میتواند بهعنوان یک وعده غذایی مناسب استفاده گردد همچنین از این محصول در تهیه انواع غذاها، شیرینی جات، حلوا، کلوچه، کیک و یا محصولاتی نظیر سس ارده و هوموس استفاده میگردد. دو فاز شدن ارده، امری طبیعی و نشان دهنده خالص بودن آن است و با هم زدن مجدد به حالت اول برمیگردد.