پنیر پراتو یکی از معروفترین پنیرهای برزیلی است. این پنیر با رنگ زرد تیره متمایل به نارنجی، از 12 تا 15 کیلوگرم شیر تازه گاو تهیه میشود. طعم خوب این پنیر میتواند عاملی برای استفاده آن در تمامی اسنکها و میان وعدهها به خصوص برای کودکان باشد. همچنین از پنیر پراتو میتوان در سالاد و صبحانه، انواع غذاهای درونِ فر از جمله پیتزا و لازانیا، در تهیه اسنکها و چیزبرگرها استفاده کرد. از این گذشته، این پنیر با حرارت دیدن حالت کشسانی زیادی پیدا میکند که میتوان در تزئین یا شکلدهی به غذا از آن استفاده کرد. گفتنی است که رنگ نارنجی این پنیر به دلیل وجود گیاه گرمسیری آناتو است. آناتو دانههای قلبی شکل میوه درختی به نام Bixa Orellana است که گاهی به آن achiote هم گفته میشود و در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری کشورهای آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین میروید. دانه و پالپ میوه این گیاه از صدها سال پیش توسط بشر در موارد مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. علاوهبراین، از این گیاه در طب سنتی برای درمان دیابت، مارگزیدگی، اسهال خونی و درمان عفونتها استفاده شده است و حتی در برخی مناطق جهان، از آن برای رنگ کردن بدن و لب هم استفاده میشود. مواد تشکیلدهنده شیر پاستوریزه 2/7٪ چربی، استارتر، مایه پنیر، نمک طعام، خامه، نیترات سدیم (E251)، کلرید کلسیم (E509) انرژی 355 ماده خشک 57 پروتئین 22 چربی 27 مقدار 2۰۰ و 25۰ گرمی، قالبی و رنده شده فله ماندگاری 3 ماه در یخچال و وکیوم 1 هفته در یخچال - دمای یخچال بین 4 تا 8 درجه سانتیگراد