سیر دارای خواص متعددی است که از زمان های قدیم تا کنون برای آن قائل بوده اند اما خواص عمده و مهم آن که امروز از نظر داروسازی و پزشکی مورد توجه قرار گرفته و از نظر علمی و کلینیکی مورد تایید قرار گرفته اند شامل این موارد می شود: 1- اثر پایین آوردنده چربی خون که باعث جلوگیری از تنگ شدن عروق قلبی و در نتیجه جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته می شود. 2- اثر کاهش کلسترول خون که این اثر مانند اثر قلبی در جلوگیری از تنگ شدن عروق و مشکلات قلبی عروقی موثر است . 3- سیر می تواند به طور ضعیف قند خون را کاهش دهد، بنابراین می تواند در رژیم افراد مبتلا به بیماری قند قرار گیرد. 4- سیر هم چنین دارای اثر کاهش فشار خون است. البته باید توجه کرد که سیر نمی تواند فشار خون بالا را مهار کند بلکه در صورت مصرف مداوم به خصوص فراورده های دارویی آن تا حدی فشار خون کاهش می یابد.