گُلپَر گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیههای نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی میروید. همهٔ گونههای سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونهها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونههای دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی کاربرد دارد. ویژگیها برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به طوری که این چاکها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم میکند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گلهای آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گلدهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول 1٫5 تا 1 سانتیمتر است. رویشگاهها در ایران: نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران و کوههای بختیاری. همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.