آب انار

سرچشمه میوه انار به سرزمین ایران برمی‌گردد و از زمان‌های باستان در منطقه مدیترانه و شمال هند نیز کشت می‌شده است. این میوه در اواخر قرن 16 به دست مهاجران اسپانیایی به آمریکا وارد شد. امروزه انار در سرتاسر خاورمیانه و منطقه قفقاز، شمال آفریقا و مناطق استوایی قاره آفریقا، آسیای مرکزی، بخش‌هایی از مدیترانه و حتی در بخش‌هایی از ایالت‌های کالیفرنیا و آریزونای آمریکا کشت می‌شود. انار در نیمکره شمالی زمین معمولا در فاصله شهریور تا بهمن رشد می‌کند و در نیمکره جنوبی زمین در فاصله اسفند تا اردیبهشت. در چند سال اخیر مصرف انار در اروپا و نیمکره غربی رواج بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است. ارزش تغذیه‌ای انار به‌عنوان یک میوه حاوی کربوهیدرات بیشتر و چربی کمتری نسبت به گروه‌های غذایی دیگر است. یک وعده مصرفی انار، مقدار قابل توجهی ویتامین C و ویتامین K برای بدن فراهم می‌کند که برای سیستم ایمنی بدن و انعقاد خون ضروری است. البته مقداری هم ویتامین B6 در انار وجود دارد. از نظر املاح نیز باید به میزان قابل توجه پتاسیم در انار اشاره کرد که نقش مهمی در هدایت عصبی انسان‌ها ایفا می‌کند. انار بیش از هر چیز به‌دلیل آنتی‌اکسیدان‌های خاص و موثرش شناخته می‌شود. سازمان‌های معتبر در رده‌بندی مواد غذایی از نظر محتوای آنتی‌آکسیدانی، آب انار را در رده پنجم قرار داده‌اند‌ که بالاتر از چای سبز قرار می‌گیرد. بایدها و نبایدهای مصرف آب انار غلظت بالای آنتی‌اکسیدانی که در آب انار وجود دارد، به‌ویژه پلی‌فنول‌ها، می‌تواند از تجمع کلسترول در عروق خونی جلوگیری کند. این آنتی‌اکسیدان‌ها، سطح کلسترول بد خون (LDL) را کاهش می‌دهند و از این طریق از قلب محافظت می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید، حتما از آب انار استفاده کنید. آب انار می‌تواند به بهبود عملکردهای جنسی و تقویت قوای باروری نیز کمک کند. دانشمندان معتقدند که این بهبودی به‌دلیل تاثیر مثبت آب انار بر گردش خون است. البته کسانی که از داروهای خاص برای درمان کلسترول خون بالا یا فشار خون بالا استفاده می‌کنند، بهتر است درباره مصرف آب انار با پزشک مشورت کنند چون امکان تداخل دارویی برای آنان وجود دارد. علاوه بر این‌ها، آب انار نیز غلظت بالایی از نظر قندها دارد و مصرف بی‌رویه آن می‌تواند قند خون را افزایش دهد که برای افراد مبتلا به دیابت خوب نیست. چقدر و کی بخوریم؟ مصرف روزانه آب انار می‌تواند برای افرادی که مبتلا به بیماری دیابت، کلسترول خون یا فشار خون بالا نیستند، بین 225 تا 340 میلی‌لیتر، مفید باشد. افراد مبتلا به فشار یا غلظت خون می‌توانند آب انار را بلافاصله پس از صرف غذا مصرف کنند اما کم‌خون‌ها باید بین صرف غذا و مصرف آب انار، حداقل یکی دو ساعت فاصله بیندازند.

توضیحات

سرچشمه میوه انار به سرزمین ایران برمی‌گردد و از زمان‌های باستان در منطقه مدیترانه و شمال هند نیز کشت می‌شده است. این میوه در اواخر قرن 16 به دست مهاجران اسپانیایی به آمریکا وارد شد. امروزه انار در سرتاسر خاورمیانه و منطقه قفقاز، شمال آفریقا و مناطق استوایی قاره آفریقا، آسیای مرکزی، بخش‌هایی از مدیترانه و حتی در بخش‌هایی از ایالت‌های کالیفرنیا و آریزونای آمریکا کشت می‌شود. انار در نیمکره شمالی زمین معمولا در فاصله شهریور تا بهمن رشد می‌کند و در نیمکره جنوبی زمین در فاصله اسفند تا اردیبهشت. در چند سال اخیر مصرف انار در اروپا و نیمکره غربی رواج بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است. ارزش تغذیه‌ای انار به‌عنوان یک میوه حاوی کربوهیدرات بیشتر و چربی کمتری نسبت به گروه‌های غذایی دیگر است. یک وعده مصرفی انار، مقدار قابل توجهی ویتامین C و ویتامین K برای بدن فراهم می‌کند که برای سیستم ایمنی بدن و انعقاد خون ضروری است. البته مقداری هم ویتامین B6 در انار وجود دارد. از نظر املاح نیز باید به میزان قابل توجه پتاسیم در انار اشاره کرد که نقش مهمی در هدایت عصبی انسان‌ها ایفا می‌کند. انار بیش از هر چیز به‌دلیل آنتی‌اکسیدان‌های خاص و موثرش شناخته می‌شود. سازمان‌های معتبر در رده‌بندی مواد غذایی از نظر محتوای آنتی‌آکسیدانی، آب انار را در رده پنجم قرار داده‌اند‌ که بالاتر از چای سبز قرار می‌گیرد. بایدها و نبایدهای مصرف آب انار غلظت بالای آنتی‌اکسیدانی که در آب انار وجود دارد، به‌ویژه پلی‌فنول‌ها، می‌تواند از تجمع کلسترول در عروق خونی جلوگیری کند. این آنتی‌اکسیدان‌ها، سطح کلسترول بد خون (LDL) را کاهش می‌دهند و از این طریق از قلب محافظت می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید، حتما از آب انار استفاده کنید. آب انار می‌تواند به بهبود عملکردهای جنسی و تقویت قوای باروری نیز کمک کند. دانشمندان معتقدند که این بهبودی به‌دلیل تاثیر مثبت آب انار بر گردش خون است. البته کسانی که از داروهای خاص برای درمان کلسترول خون بالا یا فشار خون بالا استفاده می‌کنند، بهتر است درباره مصرف آب انار با پزشک مشورت کنند چون امکان تداخل دارویی برای آنان وجود دارد. علاوه بر این‌ها، آب انار نیز غلظت بالایی از نظر قندها دارد و مصرف بی‌رویه آن می‌تواند قند خون را افزایش دهد که برای افراد مبتلا به دیابت خوب نیست. چقدر و کی بخوریم؟ مصرف روزانه آب انار می‌تواند برای افرادی که مبتلا به بیماری دیابت، کلسترول خون یا فشار خون بالا نیستند، بین 225 تا 340 میلی‌لیتر، مفید باشد. افراد مبتلا به فشار یا غلظت خون می‌توانند آب انار را بلافاصله پس از صرف غذا مصرف کنند اما کم‌خون‌ها باید بین صرف غذا و مصرف آب انار، حداقل یکی دو ساعت فاصله بیندازند.