آب انگور قرمز

تاریخ کشت انگور قرمز به 6 تا 8 هزار سال قبل در خاور میانه می‌رسد. حتی هیروگلیف‌های مصر باستان، کشت انگور قرمز را ثبت کرده‌اند و تمدن‌های باستانی یونان، فنیقی‌ها و رومی‌ها نیز به کشت انگور قرمز می‌پرداخته‌اند. این میوه در طول تاریخ به قاره‌های دیگر از جمله اروپا، آفریقای شمالی و درنهایت به آمریکالی شمالی رسید. استفاده از انگور قرمز همواره در طول تاریخ از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. طوری که در آغاز قرن بیستم، رژیم انگور به‌عنوان روشی برای جلوگیری از سرطان یا درمان آن و بسیاری از بیماری‌های دیگر مطرح شد. قابلیت حمل آسان، بافت ویژه، طعم و خواص انگور قرمز، این میوه را به یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در همه جهان بدل کرده است. در حال حاضر سالانه 72 میلیون تُن انگور در سراسر جهان کشت می‌شود. ارزش تغذیه‌ای انگور قرمز دارای کالری نسبتا کمی است و هیچ نوع چربی یا کلسترولی ندارد. یک فنجان انگور قرمز فقط 104 کالری دارد، در حالی که یک گرم پروتئین و یک گرم فیبر برای بدن فراهم می‌کند. با این‌حال، این مقدار از انگور قرمز حاوی 27 گرم کربوهیدرات است که 23 گرم آن را قند تشکیل می‌دهد. انگور قرمز به‌عنوان منبع خوبی از ویتامین‌ها شناخته می‌شود، چون حاوی ویتامین C، ویتامین K و تیامین قابل توجهی است. حتی مقداری ویتامین E و A، اسید پانتوتتیک، ویتامین B6، فولات، بتا کاروتن و آلفا کاروتن نیز برای بدن فراهم می‌کند. اهمیت این میوه را از نظر املاحی نیز نباید فراموش کرد، چون انگور قرمز حاوی پتاسیم، مس، منگنز و آهن است. البته مقدار کمی هم کلسیم، منیزیم، روی و سلنیوم نیز دارد. انگورقرمز غنی از ترکیبات مفیدی بنام فلاونوئیدها می باشد. فلاونوئیدها فیتونوترینت هایی هستند که باعث ایجاد رنگ بنفش درخشان در انگور و آب انگور می شوند، هرچه رنگ شدت بیشتری داشته باشد، حاوی مقادیر بیشتری از فلاونوئیدها می باشد و این ترکیبات خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند. بایدها و نبایدهای مصرف آب انگور قرمز پژوهش‌های علمی بسیاری نشان می‌دهند که افزایش مصرف انگور قرمز و آب طبیعی آن، خطر ابتلا به چاقی و مرگ‌ومیر کلی را کمتر می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های خاصی به‌نام پلی‌فنول و رسوراترول در انگور قرمز وجود دارند که می‌توانند از ابتلا به سرطان‌های مختلف از جمله سرطان مری، ریه، پروستات و دهان جلوگیری کنند. فلاونوئید خاصی به‌نام کوئرستین نیز در این میوه وجود دارد که از قلب در مقابل آسیب‌های ناشی از کلسترول بد خون محافظت می‌کند. چقدر و کی بخوریم؟ مصرف انگور قرمز می‌تواند امکان انعقاد خون را کمتر کند. بنابراین بهتر است دو هفته قبل از عمل جراحی از انگور قرمز استفاده نکنید، چون خطر خون‌ریزی را افزایش می‌دهد. بهتر است افراد مبتلا به کم‌خونی یا رقت خون، انگور قرمز یا آب آن را با احتیاط و حدود 1 ساعت بعد از صرف غذای اصلی مصرف کنند.

توضیحات

تاریخ کشت انگور قرمز به 6 تا 8 هزار سال قبل در خاور میانه می‌رسد. حتی هیروگلیف‌های مصر باستان، کشت انگور قرمز را ثبت کرده‌اند و تمدن‌های باستانی یونان، فنیقی‌ها و رومی‌ها نیز به کشت انگور قرمز می‌پرداخته‌اند. این میوه در طول تاریخ به قاره‌های دیگر از جمله اروپا، آفریقای شمالی و درنهایت به آمریکالی شمالی رسید. استفاده از انگور قرمز همواره در طول تاریخ از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. طوری که در آغاز قرن بیستم، رژیم انگور به‌عنوان روشی برای جلوگیری از سرطان یا درمان آن و بسیاری از بیماری‌های دیگر مطرح شد. قابلیت حمل آسان، بافت ویژه، طعم و خواص انگور قرمز، این میوه را به یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در همه جهان بدل کرده است. در حال حاضر سالانه 72 میلیون تُن انگور در سراسر جهان کشت می‌شود. ارزش تغذیه‌ای انگور قرمز دارای کالری نسبتا کمی است و هیچ نوع چربی یا کلسترولی ندارد. یک فنجان انگور قرمز فقط 104 کالری دارد، در حالی که یک گرم پروتئین و یک گرم فیبر برای بدن فراهم می‌کند. با این‌حال، این مقدار از انگور قرمز حاوی 27 گرم کربوهیدرات است که 23 گرم آن را قند تشکیل می‌دهد. انگور قرمز به‌عنوان منبع خوبی از ویتامین‌ها شناخته می‌شود، چون حاوی ویتامین C، ویتامین K و تیامین قابل توجهی است. حتی مقداری ویتامین E و A، اسید پانتوتتیک، ویتامین B6، فولات، بتا کاروتن و آلفا کاروتن نیز برای بدن فراهم می‌کند. اهمیت این میوه را از نظر املاحی نیز نباید فراموش کرد، چون انگور قرمز حاوی پتاسیم، مس، منگنز و آهن است. البته مقدار کمی هم کلسیم، منیزیم، روی و سلنیوم نیز دارد. انگورقرمز غنی از ترکیبات مفیدی بنام فلاونوئیدها می باشد. فلاونوئیدها فیتونوترینت هایی هستند که باعث ایجاد رنگ بنفش درخشان در انگور و آب انگور می شوند، هرچه رنگ شدت بیشتری داشته باشد، حاوی مقادیر بیشتری از فلاونوئیدها می باشد و این ترکیبات خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند. بایدها و نبایدهای مصرف آب انگور قرمز پژوهش‌های علمی بسیاری نشان می‌دهند که افزایش مصرف انگور قرمز و آب طبیعی آن، خطر ابتلا به چاقی و مرگ‌ومیر کلی را کمتر می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های خاصی به‌نام پلی‌فنول و رسوراترول در انگور قرمز وجود دارند که می‌توانند از ابتلا به سرطان‌های مختلف از جمله سرطان مری، ریه، پروستات و دهان جلوگیری کنند. فلاونوئید خاصی به‌نام کوئرستین نیز در این میوه وجود دارد که از قلب در مقابل آسیب‌های ناشی از کلسترول بد خون محافظت می‌کند. چقدر و کی بخوریم؟ مصرف انگور قرمز می‌تواند امکان انعقاد خون را کمتر کند. بنابراین بهتر است دو هفته قبل از عمل جراحی از انگور قرمز استفاده نکنید، چون خطر خون‌ریزی را افزایش می‌دهد. بهتر است افراد مبتلا به کم‌خونی یا رقت خون، انگور قرمز یا آب آن را با احتیاط و حدود 1 ساعت بعد از صرف غذای اصلی مصرف کنند.