هرچند که زادگاه اصلی گریپفروت، کشورهایی مانند جاماییکا و اندونزی هستند اما در حال حاضر، چین، آمریکا و مکزیک جزو بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان این میوه در سطح جهان محسوب میشوند. شهرهای شمالی و جنوبی ایران هم شرایط آب و هوایی مساعدی برای کشت گریپفروت دارند. این میوه که در خانواده مرکبات جای میگیرد، طعم ترش مایل به تلخی دارد که همین طعم منحصر به فرد، آن را در میان انواع مرکبات، خاص کرده است. ارزش تغذیهای پتاسیم، ویتامین A و ویتامین C فراوان، در کنار انواع آنتیاکسیدانها از مهم ترین داراییهای گریپفروت هستند. این میوه، فاقد سدیم و کلسترول است و خود میوه یا آب آن، کالری چندان بالایی ندارند. بایدها و نبایدهای مصرف آب گریپفروت ویتامین C فراوان موجود در گریپفروت و آب آن باعث افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی فصلی مانند سرماخوردگی میشود. مصرف روزانه آب گریپفروت برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه، بسیار مفید است. مصرف این میوه و آب آن باعث تصفیه کبد و دفع سموم از بدن خواهد شد. گریپفروت به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدانی خاصی که دارد، میتواند از بدن مردان در برابر ابتلا به سرطان پروستات پیشگیری کند و از این رو، برخی از متخصصان آن را میوهای مردانه میدانند. بهعلاوه، این آنتیاکسیدانهای ضد سرطان میتوانند باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه هم بشوند و به همین دلیل هم به افرادی که در مناطقی با آب و هوای آلوده زندگی میکنند، توصیه میشود که حتما گریپفروت یا آب آن را حداقل هفتهای 5-4 مرتبه مصرف کنند. خاصیت دیگر این میوه خوشعطر و آب آن، پایین آوردن چربی بد خون و کمک به بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی بیمارانی است که سکته یا حمله قلبی را در کارنامه پزشکی خود دارند. مصرف گریپفروت و آب آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود. چقدر و کی بخوریم؟ گریپفروت دارای خاصیت چربیسوزی است و افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند، میتوانند نصف لیوان از آب طبیعی این میوه را حدود 30 دقیقه قبل از صرف وعدههای اصلی غذایی مصرف کنند. از آنجا که نوشیدن آب گریپفروت باعث افزایش شادابی و تمرکز میشود، بد نیست که آن را در وعده صبحانه خود بگنجانید. مصرف نصف لیوان آب گریپفروت بعد از غذا هم به هضم بهتر مواد غذایی و پیشگیری از احساس پُری سر دل کمک میکند.