اسید استیک Acetic Acid

توضیح فارسی : نام محصول : اسید استیک. نام های دیگر : جوهر انگور ، استیک اسید ، اتیلیک اسید ، هیدروژن استات ، متانوکربوکسیلیک اسید ، اسید اتانوئیک ، سرکه ، جوهر سرکه . فرمول شیمیایی : C2H4O2. مشخصات فیزیکی و شیمیایی : وزن مولکولی : 60.1 نقطه جوش : 118 درجه سانتی گراد حلالیت در آب : محلول. نقطه جرقه : 39.5 درجه سانتی گراد قدرت یونیزاسیون : 10.66 وزن مخصوص : 1.05 نقطه انجماد : 17 درجه سانتی گراد اسید استیک جز اسیدهای کربوکسیلیک می ‌باشد و در نامگذاری آیوپاک به اسید اتانوئیک معروف است. این اسید دارای فرمول شیمیایی می‌باشد و در قسمت چشایی طعم ترشی، شبیه طعم سرکه دارد. این اسید یک اسید ضعیف بوده زیرا تنها مقداری اسید جدا شده در محلول آبی می باشد. استیک اسید بدون آب و خالص یک مایع بدون رنگ بوده که آب را از محیط اطرافش جذب میکند و در دمای 16.5 درجه سلسیوس به شکل یک جامد کریستالی بی رنگ منجمد می شود. اسید خالص و محلول های غلیظ آن بسیار خورنده هستند. استیک اسید یکی از ساده ترین کربوکسیلیک اسید ها است. این اسید یک معرف شیمیایی مهم بوده و یک ماده شیمیایی صنعتی مورد استفاده در تولید مواد زیر است :پلی اتیلن ترفتالات که به صورت عمده در بطری های نوشابه استفاده می شود؛ سلولز استات که به طور عمده در فیلم عکاسی استفاده می شود؛ پلی وینیل استات برای چسب چوب به علاوه فایبرها و فابریک های مصنوعی. در خانه، استیک اسید رقیق برای باز کردن لوله ها استفاده می شود. در صنعت غذا، استیک اسید تحت کد افزودنی E260 به عنوان تنظیم اسیدی و به عنوان چاشنی استفاده می شود. تقاضای جهانی استیک اسید در حدود 6.5 میلیون تن در سال (Mt/a) که حدود 1.5 Mt/a از طریق بازیافت برآورده می شود. باقی آن توسط بازار خوراک پتروشیمیایی یا منابع بیولوژیکی تولید می شود. استیک اسید رقیق تولید شده توسط تخمیر طبیعی، سرکه نامیده می شود. باکتری های مخمر سرکه به دلیل تمایل به تولید اسید استیک به این نام معروف شده ‌اند. این باکتری ها در مواد غذایی، آب و خاک یافت می‌شوند.اسید استیک بطور طبیعی از میوه ‌ها و برخی مواد غذایی فاسد شده از فرایند تخمیر تولید می‌شوند و از قدیمی ترین ترکیبات شیمیایی شناخته شده توسط انسان می‌باشد. کاربرد : تولید وینیل استات، اتیل استات، حلالها، نساجی ، اسید استیک به صورت سرکه به عنوان چاشنی غذا و تهیه انواع ترشی استفاده می‌شود. اسید استیک رقیق به عنوان افشانه برای از بین بردن قارچ‌های گیاهان استفاده می‌شود. اسید استیک گلاسیال در صنایع شیمیایی در تولید فیلم‌های عکاسی ، تولید پلاستیک پلی‌اتیلن تری‌فتالات (PET) استفاده می‌شود. این ماده همچنین به عنوان ماده واسطه در تولید استات وینیل که ترکیب مهمی در تولید چسب و رنگ می‌باشد، کاربرد دارد. برخی از استرهای اسید استیک به عنوان حلال در تولید مواد معطر مصنوعی استفاده می‌شود. سایر کاربردها : محلول ‌های رقیق اسید استیک، همچنین به خاطر خاصیت اسیدی ملایم آنها، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در محیط خانگی، استفاده در آبگونه اسیدی ظهور فیلم و برداشتن جرم شیرآب و کتری از نمونه ‌های آن است. خاصیت اسیدی همچنین از طریق سلول های نیش ستاره دریایی، در درمان نیش ستاره دریایی جعبه‌ای استفاده می‌شود که این کار از آسیب های جدی و یا حتی مرگ جلوگیری می‌کند. این خاصیت همچنین در درمان افراد مبتلا به آماس گوش ( عفونت گوش خارجی ) به کار می.رود. همچنین در سیلوی خوراک دام، برای جلوگیری از رشد باکتری‌ ها و قارچها، بصورت اسپری از اسید استیک استفاده می‌شود. محلول های رقیق اسید استیک می تواند در آزمایشگاه بالینی برای تشخیص تعداد گلبول های قرمز و سفید استفاده شوند. یکی دیگر از استفاده های بالینی برای lysing سلول های قرمز خون است، که می تواند ترکیبات مهم دیگر در ادرار را در هنگام آزمایش میکروسکوپی شناسایی کند. اسیدیته آن همچنین برای درمان نیش عروس دریایی کاربرد دارد و اگر فورا استفاده شود از جراحات حاد و حتی مرگ جلو گیری می کند. و برای درمان عفونت گوش خارجی استفاده می شود. در این روش، اسید استیک به صورت اسپری برای علوفه دام به عنوان نگهدارنده اسپری می شود، تا رشد باکتری و قارچ تضعیف شود. اسید استیک آبی همچنین به عنوان یک حذف کننده زگیل و گندمه استفاده می شود از اسید استیک چندین نمک آلی و غیر آلی تولید می‌شود، از جمله: 1. استات سدیم در صنعت نساجی و نیز به عنوان نگهدارنده غذایی . 2. استات مس 2 به عنوان رنگدانه و قراچ‌کش 3. استات آلومنیم و استات آهن 2 به عنوان ثابت‌کننده رنگ 4. استات پلادیوم 2 به عنوان کاتالیزور در واکنش ‌های جفت ‌ساز، همچون واکنش هک 5. استات نقره در حشره کشها 6. کنترل و از بین بردن کنه واروا در زنبور عسل 7. اسید استیک ‌های جایگزین تولید شده عبارتند از : • اسید مونوکلرواستیک. MCA، اسید دیکلرو استیک (به عنوان محصول فرعی) و تری کلرواستیک. MCA در تولید رنگ نیل استفاده می‌شود. • اسید برومو استیک، که برای تولید واکنشگر برومو استات اتیل استری می‌شود. • اسید تری فلوئورواستیک که در ترکیبات عالی، یک واکنشگر رایج است. • مقادیر اسید استیکی که در سایر کاربرد ها بکار می‌رود (بجز TPA)، 5 تا 1۰ درصد از اسید استیک مورد استفاده درسطح جهان را به خود اختصاص داده ‌است. در عین حال، انتظار نمی‌رود این کاربرد ها به اندازه تولیدTPA، رشد کند.

توضیحات

توضیح فارسی : نام محصول : اسید استیک. نام های دیگر : جوهر انگور ، استیک اسید ، اتیلیک اسید ، هیدروژن استات ، متانوکربوکسیلیک اسید ، اسید اتانوئیک ، سرکه ، جوهر سرکه . فرمول شیمیایی : C2H4O2. مشخصات فیزیکی و شیمیایی : وزن مولکولی : 60.1 نقطه جوش : 118 درجه سانتی گراد حلالیت در آب : محلول. نقطه جرقه : 39.5 درجه سانتی گراد قدرت یونیزاسیون : 10.66 وزن مخصوص : 1.05 نقطه انجماد : 17 درجه سانتی گراد اسید استیک جز اسیدهای کربوکسیلیک می ‌باشد و در نامگذاری آیوپاک به اسید اتانوئیک معروف است. این اسید دارای فرمول شیمیایی می‌باشد و در قسمت چشایی طعم ترشی، شبیه طعم سرکه دارد. این اسید یک اسید ضعیف بوده زیرا تنها مقداری اسید جدا شده در محلول آبی می باشد. استیک اسید بدون آب و خالص یک مایع بدون رنگ بوده که آب را از محیط اطرافش جذب میکند و در دمای 16.5 درجه سلسیوس به شکل یک جامد کریستالی بی رنگ منجمد می شود. اسید خالص و محلول های غلیظ آن بسیار خورنده هستند. استیک اسید یکی از ساده ترین کربوکسیلیک اسید ها است. این اسید یک معرف شیمیایی مهم بوده و یک ماده شیمیایی صنعتی مورد استفاده در تولید مواد زیر است :پلی اتیلن ترفتالات که به صورت عمده در بطری های نوشابه استفاده می شود؛ سلولز استات که به طور عمده در فیلم عکاسی استفاده می شود؛ پلی وینیل استات برای چسب چوب به علاوه فایبرها و فابریک های مصنوعی. در خانه، استیک اسید رقیق برای باز کردن لوله ها استفاده می شود. در صنعت غذا، استیک اسید تحت کد افزودنی E260 به عنوان تنظیم اسیدی و به عنوان چاشنی استفاده می شود. تقاضای جهانی استیک اسید در حدود 6.5 میلیون تن در سال (Mt/a) که حدود 1.5 Mt/a از طریق بازیافت برآورده می شود. باقی آن توسط بازار خوراک پتروشیمیایی یا منابع بیولوژیکی تولید می شود. استیک اسید رقیق تولید شده توسط تخمیر طبیعی، سرکه نامیده می شود. باکتری های مخمر سرکه به دلیل تمایل به تولید اسید استیک به این نام معروف شده ‌اند. این باکتری ها در مواد غذایی، آب و خاک یافت می‌شوند.اسید استیک بطور طبیعی از میوه ‌ها و برخی مواد غذایی فاسد شده از فرایند تخمیر تولید می‌شوند و از قدیمی ترین ترکیبات شیمیایی شناخته شده توسط انسان می‌باشد. کاربرد : تولید وینیل استات، اتیل استات، حلالها، نساجی ، اسید استیک به صورت سرکه به عنوان چاشنی غذا و تهیه انواع ترشی استفاده می‌شود. اسید استیک رقیق به عنوان افشانه برای از بین بردن قارچ‌های گیاهان استفاده می‌شود. اسید استیک گلاسیال در صنایع شیمیایی در تولید فیلم‌های عکاسی ، تولید پلاستیک پلی‌اتیلن تری‌فتالات (PET) استفاده می‌شود. این ماده همچنین به عنوان ماده واسطه در تولید استات وینیل که ترکیب مهمی در تولید چسب و رنگ می‌باشد، کاربرد دارد. برخی از استرهای اسید استیک به عنوان حلال در تولید مواد معطر مصنوعی استفاده می‌شود. سایر کاربردها : محلول ‌های رقیق اسید استیک، همچنین به خاطر خاصیت اسیدی ملایم آنها، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در محیط خانگی، استفاده در آبگونه اسیدی ظهور فیلم و برداشتن جرم شیرآب و کتری از نمونه ‌های آن است. خاصیت اسیدی همچنین از طریق سلول های نیش ستاره دریایی، در درمان نیش ستاره دریایی جعبه‌ای استفاده می‌شود که این کار از آسیب های جدی و یا حتی مرگ جلوگیری می‌کند. این خاصیت همچنین در درمان افراد مبتلا به آماس گوش ( عفونت گوش خارجی ) به کار می.رود. همچنین در سیلوی خوراک دام، برای جلوگیری از رشد باکتری‌ ها و قارچها، بصورت اسپری از اسید استیک استفاده می‌شود. محلول های رقیق اسید استیک می تواند در آزمایشگاه بالینی برای تشخیص تعداد گلبول های قرمز و سفید استفاده شوند. یکی دیگر از استفاده های بالینی برای lysing سلول های قرمز خون است، که می تواند ترکیبات مهم دیگر در ادرار را در هنگام آزمایش میکروسکوپی شناسایی کند. اسیدیته آن همچنین برای درمان نیش عروس دریایی کاربرد دارد و اگر فورا استفاده شود از جراحات حاد و حتی مرگ جلو گیری می کند. و برای درمان عفونت گوش خارجی استفاده می شود. در این روش، اسید استیک به صورت اسپری برای علوفه دام به عنوان نگهدارنده اسپری می شود، تا رشد باکتری و قارچ تضعیف شود. اسید استیک آبی همچنین به عنوان یک حذف کننده زگیل و گندمه استفاده می شود از اسید استیک چندین نمک آلی و غیر آلی تولید می‌شود، از جمله: 1. استات سدیم در صنعت نساجی و نیز به عنوان نگهدارنده غذایی . 2. استات مس 2 به عنوان رنگدانه و قراچ‌کش 3. استات آلومنیم و استات آهن 2 به عنوان ثابت‌کننده رنگ 4. استات پلادیوم 2 به عنوان کاتالیزور در واکنش ‌های جفت ‌ساز، همچون واکنش هک 5. استات نقره در حشره کشها 6. کنترل و از بین بردن کنه واروا در زنبور عسل 7. اسید استیک ‌های جایگزین تولید شده عبارتند از : • اسید مونوکلرواستیک. MCA، اسید دیکلرو استیک (به عنوان محصول فرعی) و تری کلرواستیک. MCA در تولید رنگ نیل استفاده می‌شود. • اسید برومو استیک، که برای تولید واکنشگر برومو استات اتیل استری می‌شود. • اسید تری فلوئورواستیک که در ترکیبات عالی، یک واکنشگر رایج است. • مقادیر اسید استیکی که در سایر کاربرد ها بکار می‌رود (بجز TPA)، 5 تا 1۰ درصد از اسید استیک مورد استفاده درسطح جهان را به خود اختصاص داده ‌است. در عین حال، انتظار نمی‌رود این کاربرد ها به اندازه تولیدTPA، رشد کند.