در سال 1349، هشت شرکت بزرگ تولید کننده رنگ کشور گرد هم جمع شدند تا با تشکیل یک مجمع صنفی جهت بهبود وضعیت رنگ کشور و رفع مشکلات مشترک خود اقدام نمایند. این مجمع «سندیکای صاحبان صنعت رنگسازی ایران» نام گرفت و تحت پوشش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران قرار داشت . شرکتهای پیشگام عضو سندیکا شامل رنگسازی ایران ، پلاسکار، شمس ، رنگین ، پارس سادولین ، هاویلوکس ، دیروپ ایران و پامچال بودند و اولین جلسه مجمع عمومی سندیکا در اول اسفندماه همان سال برگزار گردید. در سال 1359 نام سندیکا به «سندیکای تولید کنندگان رنگ ایران» تغییر یافت . در طول جنگ تحمیلی ، با وجود مشکلاتی که تولید کنندگان رنگ در زمینه تأمین مواد اولیه داشتند ، توزیع رنگ به صورت سهمیه بندی و تحت نظارت وزارت بازرگانی و وزارت صنایع قرار گرفت و در طی این دوران سندیکا توانست با تولید و توزیع مناسب رنگ، نقش مؤثری در ترمیم و بازسازی خسارات وارده از جنگ ایفا نماید .

در سال 1373 به دنبال تغییراتی که طبق ماده 131 قانون کار برای ایجاد تشکل های صنعتی بوجود آمد، مقرر گردید به جای سندیکاهای کارفرمائی ، انجمن‌های صنفی تشکیل و فعال شود. و لذا نام سندیکا به «انجمن صنفی تولیدکنندگان رنگ و رزین ایران » تغییر یافت و این نام در وزارت کار و امور اجتماعی به ثبت رسید.

امروز انجمن تولیدکنندگان رنگ و رزین ایران با 37 عضو که شامل شرکت‌های بزرگ تولید کننده رنگ و رزین کشور می‌باشند، فعال بوده و به وظایف قانونی خود طبق اساسنامه مصوب ادامه می دهد.

اهداف انجمن
براساس اساسنامه مصوب ، اهداف انجمن عبارتند از :

ایجاد ارتباط بین مدیران ، متخصصین و کارشناسان صنایع رنگ و رزین به منظور اعتلای این صنعت
همکاری با مقامات مسئول در زمینه برنامه ریزی های تولیدی ، تحقیقاتی و صنعتی
ترغیب و تشویق پژوهشگران ، صنعتگران ، دانشجویان در پیشبرد ، گسترش و خودکفائی این صنعت
ایجاد ارتباط با جوامع ، انجمنها ، مؤسسات علمی ، فنی و پژوهشی
حفظ و حمایت از منافع صنفی و حرفه ای اعضاء
توصیه و پیشنهاد لازم در زمینه بهبود وضع صنایع رنگ و رزین به منظور بالا بردن سطح مرغوبیت فرآورده های تولیدی آنها
جلوگیری از هرگونه رقابت ناسالم که به زبان اعضاء یا کاهش مرغوبیت محصولات تولیدی منجر گردد.
سعی در رفع هرگونه اختلاف صنفی بین اعضاء از طریق حکمیت به شرط ارجاع
تدوین و انتشار نشریات علمی و صنعتی و تشکیل سمینارها و کنفرانسهای علمی و فنی
شرکتهای عضو انجمن

انجمن تولید کنندگان رنگ و رزین ایران در حال حاضر دارای 37 عضو می باشد که تعداد زیادی از آنها تولیدکننده انواع رنگ و پوششهای صنعتی و ساختمانی، انواع رزین و هر دو محصول رنگ و رزین می باشند. مجموع ظرفیت تولید سالانه رنگها و پوششهای ساختمانی و صنعتی در شرکتهای عضو انجمن 250 هزار تن و مجموع ظرفیت تولید انواع رزین 180 هزار تن در سال می باشد. تعداد افراد شاغل در شرکتهای عضو انجمن 2800 نفر در پائیز 1384 می‌باشد .

نشریه صنعت رنگ و رزین

اولین شماره نشریه صنعت رنگ و رزین وابسته به انجمن تولید کنندگان رنگ و رزین در پاییز 1378 منتشر شد و پس از آن به صورت مداوم این فصل نامه بچاپ رسیده است . اهداف و فعالیت های نشریه صنعت رنگ و رزین را می‌توان در بخش‌های زیر خلاصه نمود:

درج مطالب علمی و کاربردی در زمینه انواع رنگها و پوشش ، رزین ها ، مواد اولیه و نیز بررسی استانداردهای بین المللی ، نکات ایمنی ، شیوه های کاربرد رنگ ، دستگاه های تولید و مصرف رنگ، روشهای آماده سازی و همچنین مسائل مربوط به خوردگی با استفاده از کتب ، نشریات جدید و اینترنت .
ایجاد ارتباط بین صنایع مصرف کننده رنگ شامل صنایع هواپیمایی ، پتروشیمی ، تأسیسات دریایی ، نیروگاه ها ، خودرو و … صنعت رنگسازی کشور
بررسی تحولات مشکلات صنعت کشور در 40 ساله اخیر در سر مقاله
استفاده از همکاری دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های شیمی ، رنگ و خوردگی جهت تهیه مقاله و درج نتایج تحقیقات آنان در نشریه
ارائه گزارش های بازدید از صنایع و مراکز تحقیقاتی کشور که در زمینه توسعه صنعت رنگ و رزین کشور فعالیت دارند .
معرفی کتب جدید منتشر شده در جهان ، نمایشگاه های مرتبط و محصولات و دستگاه های جدید.
ارائه مقالات آماری در مورد روند پیشرفت جهانی صنعت رنگ و همچنین وضعیت بازار داخلی رنگ
مصاحبه با مسئولین کشور در زمینه های مرتبط با صنعت رنگ و رزین