گواهی نامه ثبت انجمن صنفی در سال 1373 از طرف وزارت کار و امور اجتماعی زیر عنوان " انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار وشهرساز" به این تشکل اعطاء گردید .
این انجمن تشکلی است حرفهای که از عضویت شرکتهای مهندسی مشاور تشکیل گردیده و در رشتههای معماری، شهرسازی، محوطه سازی و معماری داخلی که دارای رتبه بندی سازمان مدیریت و برنامهریزی، هستند فعالیت دارد.
در ابتدای تأسیس انجمن تعداد اعضاء به 36 عضو بالغ گردید که حوزه فعالیت انجمن محدود به مهندسین مشاور فعال در شهر تهران بود، ولی درحال حاضرتعداد اعضاء به 101 عضو ارتقاء یافته وحوزه فعالیت انجمن به کلیه استانهای کشور توسعه یافته است. از فعالیت های انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز، عضویت در بسیاری از انجمن های صنفی و حرفهای فعال در زمینه تخصصی مربوط به ساخت وساز کشور میباشد. ساختار کلی انجمن صنفی از چند بخش عمده تشکیل میشود که عبارتند از:
- ارکان انجمن
- اهداف واختیارات انجمن
- زیر مجموعههایی که وظایف و اهداف انجمن را ممکن میسازند.
ارکان انجمن
- مجمع عمومی عادی و فوقالعاده.
- هیأت مدیره
- بازرسان
هیأت مدیره انجمن از 7 عضو اصلی و3 عضو علی البدل تشکیل میشود که هر سه سال یکبار با دعوت از اعضا ء و نشست مجمع عمومی عادی انتخاب میشوند.
از اهداف و اختیارات انجمن به موارد زیر اشاره می شود:
متشکل ساختن کلیه شرکتهای مهندسان مشاور به منظور جلوگیری از تضییع حقوق آنان وحفظ شرایط مثبت حرفه وحمایت از منافع مشروع وتلاش جهت پیشرفت و بهبود شرایط اقتصادی و صنفی آنها.
کوشش درجهت استیفای حقوق صنفی وخواستهای مشروع و قانونی اعضاء.
همکاری با وزارت کار و اموراجتماعی و سایر دستگاههای ذیربط برای انجام آموزشهای مربوط به حفاظت فنی و بهداشت کار و همچنین کوشش برای بالا بردن ظرفیت تولید و نوآوری تکنولوژیک . کمیته ها که جهت تنسیق و تداوم تصمیمات علمی صنف و بقاء و دوام همکاری و همگامی شرکتهای عضو بوده واهداف انجمن را ممکن میسازند به شرح زیر میباشد :
- کمیته معماری
- کمیته شهرسازی
-کمیته فرهنگی و علمی
-کمیته سازماندهی کار و قراردادها
- کمیته حقوقی
مدیریت انجمن راهکار عملی حفظ وحراست از منافع جمع و ادامه حیات صنف را در فعالیت صمیمانه کمیتهها وگسترش آنها میدانند.
کمیته معماری
-کوشش درجهت حقوق صنفی اعضاء .
- کوشش درجهت تشکیل و تکمیل بانک اطلاعاتی و تهیه استانداردهای اجرائی معماری.
- همکاری وصدور خدمات فنی جهت حسن اجرای مقررات و قوانین معماری .
- ارتباط با کلیه ارگانها و سازمانها که به نوعی دست اندرکار صنعت ساخت و ساز شهری وتهیه کننده ضوابط هستند .
کمیته شهرسازی
- برقراری ارتباط مستمر و پایدار با وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای دولتی وعمومی.
- برقراری ارتباط مستمر و پایدار با ارکان قانونگذاری که در زمینه تدوین، تنظیم وتصویب قوانین مربوط به برنامه کلان کشور در عرصه آمایش سرزمین و توسعه و منطقه ای فعالیت دارند. - کوشش به منظور توسعه وگسترش حرفه شهرسازی.
در بخش راهبردها وخط مشیها همکاری این کمیته با وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، شورای شهر و شهرداری، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و همچنین همکاری تحقیقاتی با مراکز پژوهشی کلیه نهادها وسازمانهای حرفهای به طور کامل تبیین و جزئیات مناسبات با نهادهای مزبور شرح داده شده است .
کمیته فرهنگی و علمی
این کمیته تحت عنوان فرهنگی و انتشارات فعالیت دارد و اولین ثمـره تأسیس این گروه نشریه بن است که به عنـوان نشریه انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز از سال 1373 منتشر گردیده است. در برنامه این گروه میخوانیم :
- برقراری ارتباط پایدار با نهادها و سازمانهای دولتی، عمومی وصنفی به منظور تبادل تجربه علمی، هنری، تخصصی درچارچوب مباحث معماری و شهرسازی .
- ارتقاء سطح هنر معماری به عنوان پیش زمینه تحول درکـالبد فیـزیکی بنـا و زیبایی بیرونی و درونی طرحها و نقشههای ساختمانی .
- بازآموزی نیروهای متخصص شاغل.
- برگزاری کلاسهای آموزشی دورههای کوتاه مدت با دانشگاهها، شهرداریها ، مهندسان مشاور و....
- همکاری با رسانه های جمعی برای بالا بردان سطح علمی – هنری در حوزه عمومی جامعه
کمیته سازماندهی کار و قراردادها
در این کمیته 7 تن اعضاء اصلی و نماینده هیأت مدیره شرکت دارند. عمده ترین مباحثی که پیرامون اقدامـات عملی این کمیتـه به تصـویب رسیده بررسی بحـرانهای کـار و راههای برون رفت از این بحرانها میباشد. تشخیص وکشف تناقضهای موجود بین دستورالعملهای رسمی و واقعیات حرفه و پیشنهاد برای رفع هرگونه ناهمگونی قراردادها وارجاع و انعکاس آن به جلسه های هیأت مدیره و همکاری و تعامل نزدیک با سازمانهای ذیربط از وظایف این کمیته محسوب میشود.
کمیته حقوقی
نشستهای کمیته حقوقی بنابر ضرورت و در شرایطی که با تبادل نظر و حل مشکل حقوقی اعضاء نیاز است تشکیل میشود .
در مجموع مهمترین نقطه قوت این تشکل صنفی را باید در بسط جایگاه گمشده حرفه در شکلگیری فضا، توسعه شهری و قانونمندکردن حرفه معماری، شهرسازی و شناساندن جایگاه مؤثر آن به مسئولان ، مدیران شهری و بخش خصوصی دانست. قدم بعدی در این راه، دستیابی به حقالزحمه های درخور حرفه، زدودن دست غیر حرفهایها و غیر متخصصین از حرفه، گسترش قانونمندیهای مطابق با تجربه روز دنیا، و با بالا بردن توان و تجربه حرفه از طریق نقد و انتقال تجارب انجام شده در سطح داخلی و جهانی، است .
ارج گذاردن به رقابت سالم حرفهای برای ارتقای توان آن، انجام سالم مسابقات حرفهای در مقیاس ملی وجهانی، تدارک انتقال تجارب پیشرفته دیگر همکاران، به صورت قابل دسترس و منضبط، برای بقیه، امکان در دسترس قرار دادن تجارب پیشرفته جهانی، می تواند انسجام و اقتدار حرفهای بیشتری را برای همکاران به همراه آورد .
ایجاد نهادهای داوری برای سالمسازی و شفاف کردن رقابت حرفهای از دیگر اهداف صنف میتواند باشد که به شادابی، سرزندگی و گسترش توانائیهای آن خواهد انجامید .
یکی از موفقترین تجارب کار جمعی حرفهای انجام شده، تجربه 21 مشاور شهر تهران است،که حاصل 8-7 سال تلاش مشترک گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور و انجمن صنفی است. با تلاش جمع حرفه و تدارک چندین سمینار و تعداد زیادی جلسه یک برنامه کار راهبردی ساختاری، که در یک روند رفت و برگشت دستیابی به طرح تهران را میسر نمود، پدید آمد.
ارسال پیام به فروشنده
آگاهی از آخرین اخبار و پیشنهادات در ایکسب با عضویت در باشگاه مشتریان