روغن سویای مریم بدون کلسترول بوده و کلسترول خوب (HDL ) را افزایش و کلسترول بد (LDL ) را کاهش می دهد . روغن سویای مریم باید در دمای پایین ، برای پخت و پز استفاده شود . روغن سویا ، مهم ترین روغن نباتی است که در جهان تولید می شود . این اهمیت به دلیل فراوانی ، ارزانی و کیفیت خوب روغن ، محصول پروتئینی باارزش به جا مانده از روغن کشی و بازده بالای روغن است . سوژا یا سویا GLycine max merr از خانواده PAPILICNACEAE است که در حدود 40 گونه دارد . لوبیای سویای روغنی از گونه GLYCINE MAX می باشد . این دانه روغنی به عنوان یک محصول اصلی تا آغاز این قرن که آمریکا آن را به یک محصول تجاری عمده تبدیل کرد اساساً در آسیا باقی ماند . در حال حاضر آمریکا بزرگترین صادرکننده سویا در دنیا است و همراه با چین و برزیل بیش از 90 درصد از تولید جهان را تأمین می کند . روغن سویا دارای اسیدهای چرب غیراشباع زیاد بوده همچنین دارای ترکیبات توکوفرول مختلف می باشد که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ویتامین می باشد . به صورتی که آلفاتوکوفرول دارای بالاترین فعالیت ویتامین E است و دلتا توکوفرول به صورت یک آنتی اکسیدان عمل می نماید . نکات تغذیه ای برای یک قاشق غذاخوری (14 گرم) مقدار انرژی -------------------------------------------------- 128 کیلو کالری حد اکثر اسیدهای چرب اشباع ----------------------------------- 7/2 گرم حداقل اسید اولئیک (امگا 9) -------------------------------------- 5/2 گرم حداقل اسید لینولئیک (امگا 6) --------------------------------------- 7 گرم حداکثر اسید لینولنیک (امگا 3) ------------------------------------- 1/1 گرم کلسترول ------------------------------------------------------------------ 0 گرم سدیم --------------------------------------------------------------------- 0 گرم کربوهیدرات --------------------------------------------------------------- 0 گرم پروتئین -------------------------------------------------------------------- 0 گرم