اگر در زمان پاک کردن زعفران قسمت ریشه و بخش نارنجی رنگ را از سه کلاله زعفران جدا کنیم آنچه باقی می ماند همان زعفران نگین است.در واقع بخش قرمز رنگ زعفران را زعفران نگین می گویند. زعفران نگین باید بدون فرخوردگی و سفیدی و ریشه است . وقتی به میزان خامه این زعفران در مقایسه با زعفران پوشال معمولی نگاهی میاندازیم، میبینیم که شباهتهای زیادی به آن دارد ولی از نظر ضخامت، پوشال معمولی ظریفتر است. در میان انواع زعفران، این مدل هم خاصیت رنگ دهی فوق العاده بالایی دارد، هم چنین بسیار معطر است، و از نظر ظاهری، زعفران نگین بسیار حجیم و زیبا است. مشخصات زعفران نگین: - خوش رنگ - به هم چسبیده نباشد - سه شاخه کلاله از هم جدا باشد - انتهای کلاله ها سفید نباشد - دارای فرخوردگی نباشد