سس الویه بر روی سالادی روسی به همین نام استفاده می شود. سالاد الویه گرچه ریشهی روسی دارد اما امروزه در بسیاری از نقاط جهان مثل ایران، اروپای شرقی، آرژانتین و برزیل مصرف می شود و طرفداران زیادی دارد. این سالاد در سالهای 1860 توسط یک آشپز بلغاری بهنام لوسن الویه در رستورانی مشهور در مسکو ابداع شد و بسیاری از مردم تا سالها برای مزه کردن آن به این رستوران می رفتند. ترکیبات دقیق سالادی که الویه در آن رستوران درست می کرد هنوز فاش نشده است، اما به نظر می رسد سس خردل، مایونز و گوشت اردک از اجزای آن بوده باشد. سالاد الویهی امروزی معمولا سیبزمینی پخته، هویج خام یا پخته، خیارشور و نخود سبز دارد. از گوشت مرغ پخته یا ژامبون هم در آن استفاده می شود. سس الویه که ترکیبی از مایونز با ادویه و سبزیجات مناسب با این سالاد است می تواند طعم و رنگ سالاد الویه را ناگهان از این رو به آن رو تغییر دهد و آن را بسیار خوشمزهتر کند.