سالها پیش از آن که اسپانیایی ها مکزیک را در سال 1521 فتح کنند و در آنجا برای اولین بار با گوجهفرنگی آشنا شوند، اینکاها ترکیبی از گوجهفرنگی، فلفل تند و بقیهی ادویهجات محلی لهشده را بهعنوان چاشنی روی ماهی، خرچنگ و گوشت گوزن استفاده می کردند. این ترکیب در سال 1571 توسط آلونسو دو مولینا، سالسا نامیده شد که در ریشهی زبان لاتین بهمعنای سس است. اما بیش از سیصد سال طول کشید تا اولین کارخانهی تولید سس سالسا توسط چارلز ارت در نیواورلینز آمریکا پایهگذاری شود و مصرفکنندگان بسیار بیشتری را با مزهی تازه و بدیع آن آشنا کند. پس از آن خیلی زود سس سالسا جای خود را در میان مردم باز کرد و در دههی نود میلادی استفاده از آن هفتاد درصد رشد داشت. امروزه مصرف این سس دیگر محدود به غذاهای آمریکای لاتین نیست و گاهی می توان در دیگر غذاهای بینالمللی نیز رد پای آن را پیدا کرد.