شیر بدون لاکتوز: شیر گاو منبع غنی از پروتئین ، کلسیم و فسفر جهت رشد ارگانهای بدن و حفظ سلامتی آنها درنظر گرفته می شود. همچنین شیر گاو حاوی قند شیر ی لاکتوز می باشد که پس از ورود به دستگاه گوارش تجزیه و جذب می گردد. روده نوزاد انسان برای تجزیه و جذب قند لاکتوز موجود در شیر مادر ، از آنزیم لکتاز که بطور طبیعی در روده ترشح می شود ، استفاده می نماید ولی با افزایش سن کودک ، ترشح این آنزیم رفته رفته کاهش می یابد و در سنین میانسالی به پایین ترین سطح خود می رسد. از آنجائیکه شیرگاو بعنوان یکی از منابع غذایی مهم در دسترس انسان حاوی قند لاکتوز میباشد، مصرف آن توسط غالب بزرگسالان بدلیل محدودیت در وجود آنزیم لاکتاز در روده با مشکلات و عوارض گوارشی نظیر دل درد، دل پیچه، اسهال و سردرد همراه می شود. ادامه این روند منجر به کاهش مصرف و یا عدم مصرف شیر مایع توسط افراد شده و این خود منجر به عوارض کمبود مواد مغذی پروتئین و مواد معدنی مهم برای ساختار بدن می گردد. صنعت لبنیات برای حل این مشکل و سهولت مصرف شیر برای همگان اقدام به طراحی و عرضه محصول شیر بدون لاکتوز نموده است . به این صورت که بدون کاهش ارزش تغذیه ای شیرپاستوریزه به کمک تکنیک هیدرولیز آنزیمی ، قند لاکتوز شیر را به دو قند دیگر ( گلوکز و گالاکتوز) در طی فرآیند کنترل شده ای تبدیل می نماید که جذب این دو قند در روده با سهولت بسیار بهتری صورت می گیرد. شیر بدون لاکتوز باتوجه به تجزیه قند آن به دو قند دیگر که از شیرینی نسبی بالاتری برخوردار هستند بطور طبیعی کمی شیرینتر از شیر معمولی حس می گردد که مصرف آن را مطبوعتر و جذاب تر می نماید. مصرف این فرآورده برای کلیه افراد از سنین پایین تا سالمندان بلامانع بوده و باعث ایجاد حس لذت از مصرف این فرآورده بدون نگرانی از ایجاد عوارض سوز گوارشی و تبعات آن می گردد.