مونو سدیم گلوتامات مونوسدیم گلوتامات بهعنوان افزودنی غذایی مجاز (E621) طبقهبندی شده است و بهطور معمول به غذاهای آماده و فراوریشده مانند غذاهای یخزده، ادویه مخلوط، برخی کنسروها، انواع سوپهای آماده و سس سالاد افزوده میشود. در برخی از کشورها نیز بهعنوان چاشنی همراه غذا سرو میشود مونو سدیم گلوتامات تشدید کننده طعم است. ظاهر این ماده شبیه کریستالهای نمک یا شکر است و به خودی خود مزهای ندارد، اما موجب افزایش سایر مزهها میشود و طعم خوبی به وجود میآورد. مونوسدیم گلوتامات، نمک سدیم اسید گلوتامیک است و اسید گلوتامیک یکی از بیست اسید آمینه طبیعی غیرضروری برای بدن انسان است که تقریبا در تمام مواد غذایی، بهویژه غذاهای پرپروتئین مانند محصولات لبنی، گوشت، ماهی و بسیاری از سبزیها یافت میشود. مونو سدیم گلوتامات با بسته بندی های 25 کیلو گرمی وارد می شود. (به انگلیسی: Monosodium glutamate) با فرمول شیمیایی C5H8NNaO4 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم 85314 است. که جرم مولی آن 169٫111 g/molمیباشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر بلورین سفید است مونوسدیم گلوتامات در صنعت به عنوان بهبود دهنده طعم کاربرد دارد، زیرا این ماده طعم های موجود در یک ماده غذایی را با هم ترکیب کرده و آن ها را متعادل تر می سازد و مزه نهایی غذا را بهبود می بخشد. بجز نقش بهبود دهندگی طعم، خود این ماده دارای مزه خاصی است که اومامی* نام دارد که گاها از مونوسدیم گلوتامات با عنوان اومامی هم نام برده می شود. این طعم بعد از مزه های شیرینی، شوری، ترشی و تلخی به عنوان مزه پنجم، شناخته میشود و مامی طعمی است که در محصولات گوشتی، پنیر ها و گوجه احساس می شود موارد کاربرد: چیپس ها و کراکر های طعم دار (به خصوص طعم پنیر) کنسرو سوپ نودل های فوری مواد تزئین سالاد قرص آبِ گوشت محصولات گوشتی سوسیس و کالباس بخصوص محصولات خاص گیاهخواران (تهیه شده با سویا بجای گوشت)