توتفرنگی از ابتدا به صورت وحشی و جنگلی در اروپای غربی و مناطق بارانخیز رشد میکرد و از حدود قرن 14 هم مورد استفاده خوراکی قرار گرفت. اما اولین نمونه از توتفرنگی باغی یا گلخانهای در قرن 18 و توسط کشاورزان فرانسوی پرورش داده شد. در حال حاضر هم کشورهای آمریکا، ترکیه، اسپانیا، مصر و مکزیک، جزو بزرگترین تولیدگنندگان و صادرکنندگان این میوه پرطرفدار هستند. ارزش تغذیهای خوشبختانه، توتفرنگی به رغم طعم شیرین و مطلوبش، کالری چندان بالایی ندارد و هر 100 گرم آن، چیزی حدود 33 کیلوکالری انرژی را در خود جای داده است. میزان انواع چربی و کلسترول هم در این میوه و نوشیدنی آن صفر است اما پتاسیم و فیبر بالایی در توتفرنگی وجود دارد. جالب است بدانید که 97 درصد از توتفرنگی و نوشیدنی طبیعی آن از ویتامین C تشکیل شده است و همین مساله، آن را در گروه میوههای دوستدار سیستم ایمنی بدن قرار میدهد. بایدها و نبایدهای مصرف توتفرنگی ویتامین C بالای موجود در نوشیدنی توتفرنگی باعث تقویت سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر بیماریهای عفونی و ویروسی مانند سرماخوردگی میشود؛ از انتشار سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری میکند و افزایش لطافت و شادابی پوست را به همراه میآورد. مصرف نوشیدنی توتفرنگی به رفع عطش و کاهش دمای بدن هم کمک میکند. چقدر و کی بخوریم؟ مصرف روزانه 100 تا 250 گرم توتفرنگی یا حدود 1 لیوان از آب طبیعی آن مشکلی ندارد. در مورد ساعت مصرف هم شما مختار هستید. نوشیدن یک لیوان آب توتفرنگی در کنار صبحانه، شما را شاداب میکند و خواب را از سرتان میپراند. نوشیدن آن در میان روز هم باعث رفع خستگی میشود.