نوشیدنی شاتوت

شا‌توت از خانواده توت‌ها و بومی جنوب غرب آسیا است. ایران، افغانستان، عراق، پاکستان، سوریه، شرق آمریکا و ترکیه، جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان شا‌توت در سطح جهان محسوب می‌شوند. البته لطافت بیش از حد این میوه خوش‌طعم تابستانی باعث شده است که صادرات آن کمی محدود و در سطح کشورهای همسایه باشد. با این حال، فرآیند تولید مربا و نوشیدنی شا‌توت باعث شده است که صادرات آن از کشورهای تولیدکننده، افزایش یابد. ارزش تغذیه‌ای بارزترین شاخص و وجه تمایز میوه شا‌توت نسبت به سایر توت‌ها، حجم فراوان ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن است. به طور کلی، هر چه که رنگ میوه‌ها و سبزی‌ها بیشتر به قرمزی و سیاهی بزند، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد سرطان و ضد پیری آنها هم بیشتر خواهد شد. فسفر، پتاسیم و کلسیم فراوان، از دیگر دارایی‌های ارزشمند میوه شا‌توت محسوب می‌شوند. بد نیست بدانید که شا‌توت، حجم بالایی از پروتئین را هم در خود جای داده‌ است و تقریبا 6 میکروگرم فولات در هر 100 گرم آن نهفته است. از این رو، می‌توان آن را در برنامه غذایی تابستانه خانم‌های باردار هم گنجاند. بایدها و نبایدهای مصرف شا‌توت نوشیدنی شا‌توت برای رفع عطش بسیار مفید است. این نوشیدنی، حجم مناسبی از ویتامین C را در خود دارد و می‌تواند از بدن در برابر مضرات ناشی از رادیکال‌های آزاد، محافظت کند. ویتامین C می‌تواند به مقابله با آسیب‌های پوستی ناشی از نور خورشید و آلودگی‌ها کمک کند، چین‌وچروک‌های پوستی را کمتر کند و بافت کلی پوست را بهبود ببخشد. مصرف ویتامین C به‌اندازه کافی، برای تولید و حفظ کلاژن‌ها نیز ضروری است و همان‌طور که می‌دانید کلاژن‌ها ساختار مورد نیاز پوست و مو را فراهم می‌کنند. این ویتامین به رفع عطسه‌ها و علائم دیگر سرماخوردگی یا شبه‌سرماخوردگی کمک می‌کند چون توانایی بدن برای مقابله با عفونت‌ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، باعث می‌شود که زخم‌ها و بریدگی‌های مختلف در سطح بدن کودکان سریع‌تر التیام پیدا کنند. چقدر و کی بخوریم؟ افراد مبتلا به غلظت یا فشار خون بالا می‌توانند 1 لیوان آب شاتوت را همراه یا بلافاصله پس از صرف غذا مصرف کنند. نوشیدن آب شا‌توت حدود 1 ساعت بعد از غذا برای سایر افراد بدون مشکل است اما بهتر است بیشتر از 300 میلی‌لیتر از این نوشیدنی را در طول روز مصرف نکنید تا دچار افت فشار خون نشوید.

توضیحات

شا‌توت از خانواده توت‌ها و بومی جنوب غرب آسیا است. ایران، افغانستان، عراق، پاکستان، سوریه، شرق آمریکا و ترکیه، جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان شا‌توت در سطح جهان محسوب می‌شوند. البته لطافت بیش از حد این میوه خوش‌طعم تابستانی باعث شده است که صادرات آن کمی محدود و در سطح کشورهای همسایه باشد. با این حال، فرآیند تولید مربا و نوشیدنی شا‌توت باعث شده است که صادرات آن از کشورهای تولیدکننده، افزایش یابد. ارزش تغذیه‌ای بارزترین شاخص و وجه تمایز میوه شا‌توت نسبت به سایر توت‌ها، حجم فراوان ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن است. به طور کلی، هر چه که رنگ میوه‌ها و سبزی‌ها بیشتر به قرمزی و سیاهی بزند، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد سرطان و ضد پیری آنها هم بیشتر خواهد شد. فسفر، پتاسیم و کلسیم فراوان، از دیگر دارایی‌های ارزشمند میوه شا‌توت محسوب می‌شوند. بد نیست بدانید که شا‌توت، حجم بالایی از پروتئین را هم در خود جای داده‌ است و تقریبا 6 میکروگرم فولات در هر 100 گرم آن نهفته است. از این رو، می‌توان آن را در برنامه غذایی تابستانه خانم‌های باردار هم گنجاند. بایدها و نبایدهای مصرف شا‌توت نوشیدنی شا‌توت برای رفع عطش بسیار مفید است. این نوشیدنی، حجم مناسبی از ویتامین C را در خود دارد و می‌تواند از بدن در برابر مضرات ناشی از رادیکال‌های آزاد، محافظت کند. ویتامین C می‌تواند به مقابله با آسیب‌های پوستی ناشی از نور خورشید و آلودگی‌ها کمک کند، چین‌وچروک‌های پوستی را کمتر کند و بافت کلی پوست را بهبود ببخشد. مصرف ویتامین C به‌اندازه کافی، برای تولید و حفظ کلاژن‌ها نیز ضروری است و همان‌طور که می‌دانید کلاژن‌ها ساختار مورد نیاز پوست و مو را فراهم می‌کنند. این ویتامین به رفع عطسه‌ها و علائم دیگر سرماخوردگی یا شبه‌سرماخوردگی کمک می‌کند چون توانایی بدن برای مقابله با عفونت‌ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، باعث می‌شود که زخم‌ها و بریدگی‌های مختلف در سطح بدن کودکان سریع‌تر التیام پیدا کنند. چقدر و کی بخوریم؟ افراد مبتلا به غلظت یا فشار خون بالا می‌توانند 1 لیوان آب شاتوت را همراه یا بلافاصله پس از صرف غذا مصرف کنند. نوشیدن آب شا‌توت حدود 1 ساعت بعد از غذا برای سایر افراد بدون مشکل است اما بهتر است بیشتر از 300 میلی‌لیتر از این نوشیدنی را در طول روز مصرف نکنید تا دچار افت فشار خون نشوید.

محصولات مرتبط

محصولات مشابه