نکتارآناناس

آناناس نوعی گیاه گرمسیری است که بومی آمریکای جنوبی محسوب می‌شود. اروپایی‌ها در قرن هفدهم بود که این میوه گرمسیری را در قاره آمریکا کشف کردند و برای اولین بار در سال 1664 میلادی به‌دلیل شباهتش با مخروط کاج مورد توجه واقع شد. کلمه «آناناس» از زبان باستانی توپی می‌آید که به‌معنای «میوه عالی» است و اولین بار در سال 1555 میلادی برای توصیف این میوه به کار رفت. ارزش تغذیه‌ای اولین دلیلی که اهمیت خاص آناناس را از نظر ارزش تغذیه‌ای نشان می‌دهد، ویتامین C‌ آن است. هر 100 گرم آناناس، 58 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین مهم و ضروری را در بر می‌گیرد. دومین دلیل هم وجود منگنز زیاد در آن است. هر 100 گرم آناناس، 44 درصد از نیار روزانه بدن به این املاح را تامین می‌کند. این میوه، منبع خوبی از ویتامین‌های B6، فولات و B1 است. البته مقداری ویتامین B2، B3، B5 و ویتامین A و K نیز دارد. املاح آناناس شامل این موارد است: پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، منیزیم و فسفر. البته نباید میزان مس درون آناناس را هم نادیده گرفت. علاوه بر این‌ها، آناناس حاوی آنزیم خاصی به‌نام بروملین است که نقش مهمی ایفا می‌کند. بایدها و نبایدهای مصرف آناناس مصرف آناناس و آب آن در درجه اول باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و تولید کلاژن را در بدن افزایش می‌دهد. از این رو پزشکان همواره توصیه می‌کنند که بیماران پس از عمل‌های جراحی یا دچار شدن به بیماری‌های عفونی آناناس مصرف کنند. استفاده از این محصول می‌تواند به ساخت استخوان‌ها و تقویت بافت‌های عضلانی، بهبود وضعیت پوست، عروق خونی و تاندون‌ها کمک کند. ویتامین‌های B آناناس به کاهش سطح هموسیستئین در خون کمک می‌کنند و به همین دلیل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش می‌دهند. ضمن این‌که باعث تولید بیشتر سلول‌های قرمز خون می‌شوند، خلق‌وخو را تنظیم می‌کنند و نقش موثری در سوخت‌وساز بهتر پروتئین‌ها دارند. پتاسیم موجود در آناناس و آب آن به کاهش فشار خون کمک می‌کند و تاثیر زیادی در تنظیم ضربان قلب دارد. آنزیم بروملین موجود در آن نیز به درمان سوء هاضمه، زخم معده، عفونت سینوس و آرتریت کمک می‌کند. اگر از داروهای آنتی‌بیوتیک، ضد انعقاد، ضد تشنج، رقیق‌کننده‌های خون، داروهای بی‌خوابی و ضد افسردگی استفاده می‌کنید، باید با پزشک خود درباره مصرف آب آناناس مشورت کنید. از طرف دیگر، کسانی که به لاتکس، گندم، کرفس، گرده‌ها و هویج آلرژی دارند، احتمالا به بروملین موجود در آناناس نیز واکنش آلرژیک نشان می‌دهند. چقدر و کی بخوریم؟ مصرف یک لیوان آب آناناس در کنار وعده صبحانه می‌تواند شادابی و تمرکز لازم برای انجام فعالیت‌های روزمره را به شما بدهد. نوشیدن یکی دو لیوان آب آناناس در طول روز بلامانع است اما بد نیست که این محصول در طول روز مصرف شود و نوشیدن آن به دلیل خاصیت مدری که دارد، به ساعات پایانی شب موکول نشود.

توضیحات

آناناس نوعی گیاه گرمسیری است که بومی آمریکای جنوبی محسوب می‌شود. اروپایی‌ها در قرن هفدهم بود که این میوه گرمسیری را در قاره آمریکا کشف کردند و برای اولین بار در سال 1664 میلادی به‌دلیل شباهتش با مخروط کاج مورد توجه واقع شد. کلمه «آناناس» از زبان باستانی توپی می‌آید که به‌معنای «میوه عالی» است و اولین بار در سال 1555 میلادی برای توصیف این میوه به کار رفت. ارزش تغذیه‌ای اولین دلیلی که اهمیت خاص آناناس را از نظر ارزش تغذیه‌ای نشان می‌دهد، ویتامین C‌ آن است. هر 100 گرم آناناس، 58 درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین مهم و ضروری را در بر می‌گیرد. دومین دلیل هم وجود منگنز زیاد در آن است. هر 100 گرم آناناس، 44 درصد از نیار روزانه بدن به این املاح را تامین می‌کند. این میوه، منبع خوبی از ویتامین‌های B6، فولات و B1 است. البته مقداری ویتامین B2، B3، B5 و ویتامین A و K نیز دارد. املاح آناناس شامل این موارد است: پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، منیزیم و فسفر. البته نباید میزان مس درون آناناس را هم نادیده گرفت. علاوه بر این‌ها، آناناس حاوی آنزیم خاصی به‌نام بروملین است که نقش مهمی ایفا می‌کند. بایدها و نبایدهای مصرف آناناس مصرف آناناس و آب آن در درجه اول باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و تولید کلاژن را در بدن افزایش می‌دهد. از این رو پزشکان همواره توصیه می‌کنند که بیماران پس از عمل‌های جراحی یا دچار شدن به بیماری‌های عفونی آناناس مصرف کنند. استفاده از این محصول می‌تواند به ساخت استخوان‌ها و تقویت بافت‌های عضلانی، بهبود وضعیت پوست، عروق خونی و تاندون‌ها کمک کند. ویتامین‌های B آناناس به کاهش سطح هموسیستئین در خون کمک می‌کنند و به همین دلیل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش می‌دهند. ضمن این‌که باعث تولید بیشتر سلول‌های قرمز خون می‌شوند، خلق‌وخو را تنظیم می‌کنند و نقش موثری در سوخت‌وساز بهتر پروتئین‌ها دارند. پتاسیم موجود در آناناس و آب آن به کاهش فشار خون کمک می‌کند و تاثیر زیادی در تنظیم ضربان قلب دارد. آنزیم بروملین موجود در آن نیز به درمان سوء هاضمه، زخم معده، عفونت سینوس و آرتریت کمک می‌کند. اگر از داروهای آنتی‌بیوتیک، ضد انعقاد، ضد تشنج، رقیق‌کننده‌های خون، داروهای بی‌خوابی و ضد افسردگی استفاده می‌کنید، باید با پزشک خود درباره مصرف آب آناناس مشورت کنید. از طرف دیگر، کسانی که به لاتکس، گندم، کرفس، گرده‌ها و هویج آلرژی دارند، احتمالا به بروملین موجود در آناناس نیز واکنش آلرژیک نشان می‌دهند. چقدر و کی بخوریم؟ مصرف یک لیوان آب آناناس در کنار وعده صبحانه می‌تواند شادابی و تمرکز لازم برای انجام فعالیت‌های روزمره را به شما بدهد. نوشیدن یکی دو لیوان آب آناناس در طول روز بلامانع است اما بد نیست که این محصول در طول روز مصرف شود و نوشیدن آن به دلیل خاصیت مدری که دارد، به ساعات پایانی شب موکول نشود.