پرتقال توسُرخ همان پرتقال است که بهطور طبیعی جهش پیدا کرده است. ریشه این پرتقال خاص به چین و جنوب مدیترانه بازمیگردد و رشد آن از قرن هجدهم میلادی در این نواحی شروع شده است. البته امروزه پرتقال توسُرخ در کشور ایتالیا بیشتر از هر پرتقال دیگری رشد میکند و محبوبیت دارد. مادهای که رنگ قرمز را به پرتقال توسُرخ میدهد، آنتوسیانین نام دارد و فقط زمانی رشد میکند که دمای هوا در شبها پایین باشد، مثل پاییز و زمستان مدیترانه. ارزش تغذیهای نکتهای که پرتقال توسُرخ را از پرتقالهای دیگر متمایز میکند، نوعی آنتیاکسیدان بهنام آنتوسیانین است. در درجه دوم، پرتقال توسُرخ مثل همه مرکبات دیگر مقدار زیادی ویتامین C برای بدن فراهم میسازد. نکته مهم دیگر درباره ارزش تغذیهای پرتقال توسُرخ این است که منبع خوبی از فولات یا ویتامین B9 محسوب میشود. فیبر درون پرتقال توسُرخ نیز قابل توجه است. این میوه جذاب مقداری هم ویتامین A و کلسیم برای بدن فراهم میکند. بایدها و نبایدهای مصرف پرتقال توسُرخ مصرف پرتقال توسُرخ بهدلیل آنتیاکسیدانهای مهمی که دارد، برای محافظت از بدن در مقابل انواع سرطانها و بیماریهای قلبی توصیه میشود. علاوه بر این مزیت مهم، آنتوسیانین درون پرتقال توسُرخ میتواند کلسترول بد خون را هم کاهش دهد، انعطافپذیری و استحکام عروق خونی را حفظ کند و از همین طریق، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را پایین بیاورد. حتی میتواند خطر ابتلا به دیابت و عفونتهای را هم کاهش دهد. این محصول با توجه به ویتامین C قابل توجهی که در خود گنجانده است، به ترمیم بافتهای آسیبدیده تمام بدن نیز کمک میکند. البته این ویتامین C مزیتهای خاصی برای عملکرد غدد آدرنال نیز دارد و به بهبود یافتن سریعتر زخمها کمک میکند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. حتی خانمهای باردار میتوانند از آب پرتقال توسُرخ بهعنوان منبع فولات استفاده کنند که برای رشد جنین واقعا ضروری به حساب میآید و از شکلگیری نقصهای هنگام تولد کودک جلوگیری میکند. موارد منع مصرف خاصی برای پرتقال توسُرخ و آب آن وجود ندارد، اما بهطور کلی نباید در مصرف این محصول زیادهروی کنید. البته کسانی که با مشکل سوزش سر معده مواجه هستند، با توجه به خاصیت اسیدی بودن، بهتر است که کمتر از آن استفاده کنند. چقدر و کی بخوریم؟ بهتر است نوشیدنی پرتقال توسرخ را همراه با صبحانه و برای افزایش شادابی در کنار رفع خوابآلودگیتان مصرف کنید. نوشیدن آن بلافاصله بعد از غذا یا همراه غذا به خانمهای باردار و افراد کمخون توصیه میشود اما سایر افراد میتوانند این نوشیدنی را در میانههای روز هم مصرف کنند.