پرتقال، بومی آسیای جنوی شرقی است و بسیاری از محققان، جنوب چین و شمال هند را زادگاه این میوه آبدار و خوشمزه میدانند. تحقیقات باستانشناسی نشان میدهند که پرتقال برای اولین بار حدود 2500 سال قبل از میلاد مسیح در کشور چین کشف شده است. پرتقال در گروه مرکبات قرار میگیرد و جزو میوههای درختی طبقهبندی میشود. در حال حاضر، کشورهای برزیل، آمریکا و چین جزو بزرگترین تولیدکنندگان پرتقال در جهان محسوب میشوند. یکی از مشکلاتی که برخی از افراد با نوشیدن انواع آبمیوهها دارند، رقیق بودن آنها و عدم ایجاد حس دهانی مناسب با مصرف آبمیوه مورد نظرشان است. افزودن پالپ به آبمیوه ها، این مشکل آنها را حل کرده است و علاوه بر بالا بردن ارزش تغذیهای آنها، حس دهانی بهتری هنگام نوشیدنشان ایجاد میکند. ارزش تغذیهای هر 100 گرم پرتقال (یک عدد پرتقال بزرگ)، حاوی حدود 47 کیلوکالری انرژی و 53.2 میلیگرم ویتامین C است. یعنی خوردن یک عدد پرتقال بزرگ میتواند حدود 64 درصد از نیاز روزانه بدنتان به این ویتامین ضروری را تامین کنید. هرچند که پرتقال حجم بالایی از انواع ویتامینها و املاح مانند ویتامین A، E، B6 یا منیزیم، منگنز و فسفر را در خود جای داده است اما برتری این میوه نسبت به همنوعهای خود در وجود حجم بالای ویتامین C در آن است. بایدها و نبایدهای مصرف پرتقال همانطور که اشاره شد، پرتقال جزو غنیترین منابع دریافت ویتامین C محسوب میشود. بنابراین مصرف آب آن همراه با غذاهای گوشتی میتواند به جذب بهتر «آهن هِم» موجود در این منابع پروتئینی کمک کند و جلوی ابتلا به کمخونی را بگیرد. بدین ترتیب، مصرف این محصول همراه با غذا به افراد مبتلا به کمخونی و خانمهای باردار به شدت توصیه میشود و در عوض، بهتر است که افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماران قلبی یا آنهایی که غلظت خون دارند، پرتقال را حداقل 2 ساعت بعد از صرف وعدههای اصلی غذایی مصرف کنند. آقایان بهطور متوسط به دریافت 9۰، خانمها 75، خانمهای باردار 85، خانمهای شیرده 12۰ و افراد سیگاری به 35 میلیگرم ویتامین C در طول روز نیاز دارند. چقدر و کی بخوریم؟ با توجه به اینکه این محصول حاوی شکر است بهتر است که بیشتر از روزی 2 لیوان مصرف نشود. در خصوص خود میوه پرتقال نیز مصرف روزانه بیش از 4 عدد آن در اندازه متوسط توصیه نمی گردد. فیبر بالای موجود در این میوه و آب آن در کنار اسیدی بودن بافت باعث ابتلا به ریفلاکس معده، ناراحتیهای گوارشی، اختلال هضم و گرفتگی عضلات شکم، در صورت زیادهروی در مصرف میشود. ما میتوانیم نکتار پرتقال را در هر ساعتی از روز مصرف کنیم اما نوشیدن آن همراه با صبحانه باعث ایجاد شادابی و افزایش اشتها برای صرف صبحانه و بالا رفتن قدرت تمرکز روزانه میشود.