خاستگاه اصلی پنیر اسرم یکی از روستاهای شمالی دانمارک است. پنیر اسرم یا پنیر دانیش پورت سلوت پنیر سنتی دانمارک و پنیری خامهای و نیمهسفت و تولیدشده از شیر تازه گاو است. عطر و طعم کرهای این پنیر با طولانی شدن دوران رسیدن آن بهتر و قویتر میشود. برای تهیه یک کیلوگرم پنیر اسرم چیزی در حدود 15 کیلوگرم شیر تازه گاو نیاز خواهد بود و دوره عملآوری آن در حدود 1۰ تا 12 هفته است و پس از آن، توسط قالبهایی، شکل مستطیلی به خود میگیرد. پنیر اسرم داری ظاهری زرد رنگ و روغنی است و در تهیه انواع ساندویچهای گرم و سرد، غذاهای فرنگی و انواع دسر کاربرد دارد. این پنیر پس از حرارت دیدن مثل پنیر پیتزا حالتی کشسان پیدا میکند و میتواند در تزیین و شکلدهی غذا هم کاربرد داشته باشد. پنیر اسرم، نام خود را از صومعهای به همین نام در دانمارک، جایی که راهبان سیسترسین، اولین بار آن را در قرن دوازدهم تولید کردند، برگرفته است. از این پنیر میتوان در تهیه صبحانه و انواع ساندویچها استفاده کرد. همچنین برای استفاده در انواع گوشت، مرغ و ماهی نیز بینظیر خواهد شد. مواد تشکیلدهنده شیر پاستوریزه، استارتر، مایه پنیر، نمک طعام، کلرید کلسیم (E509) انرژی 384 ماده خشک 58 پروتئین 23 چربی 32 مقدار 2۰۰ و 25۰ گرمی، قالبی فله ماندگاری 2 ماه در یخچال (4 تا 8 درجه) با وکیوم - 1 هفته در یخچال (4 تا 8 درجه) بدون وکیوم