پنیر رومانو بافتی سخت و طعمی تند و نمکی دارد. پنیر رومانوی کاله از شیر گوسفند تهیه میشود و سرشار از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مدت زمان رسیدن این پنیر حداقل 8 ماه است که با افزایش دوره رسیدگی، طعم این محصول قویتر میشود. رومانو از قدیمیترین پنیرهای سخت ایتالیایی است که از شیر گاو، گوسفند و بز تهیه میشود. کلمه رومانو به خاستگاه این پنیر که حومه شهر رم است، اشاره دارد و همانطور که از نام آن مشخص است، به تاریخچه رومانو زمان رومیها باز میگردد. زمانی این پنیر، بخش اصلی رژیم غذایی لژیونرهای رم باستان بوده است. مواد تشکیلدهنده شیر پاستوریزه گوسفندی 5٪ چربی، نمک، استارتر، کلرید کلسیم، نیترات سدیم، مایه پنیر انرژی 406 ماده خشک 66 پروتئین 31 چربی 39 مقدار پودر 1۰۰ گرمی، وکیوم 15۰ گرمی، قالبی فله ماندگاری پودر رومانو 6 ماه در فریزر (18- درجه)، رومانو قالبی و وکیوم 3 ماه در یخچال (4 تا 8 درجه)