پنیر ریکوتای کاله از شیر گاو تهیه میشود و سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و انواع ویتامینهاست. ریکوتا هم به صورت تازه پس از تولید و هم بعد از طی دوره رسیدگی میتواند مورد مصرف قرار گیرد. ریکوتای تازه به دلیل داشتن رطوبت بالا، دارای بافتی نرم، خامهای و لطیف، رایحهای مطبوع و طعمی نسبتاً شیرین است و به همین دلیل، برای تهیه انواع دسر نظیر تارت، پن کیک و چیزکیک مناسب است. بافت پنیر ریکوتا پس از رسیدن، کمیسختتر شده و استفاده از ان به صورت پودرشده رایج است. پنیر ریکوتا یک نوع پنیر ایتالیایی است که بهوسیله باقیمانده آبپنیر پس از تولید پنیر تهیه میشود. ریکوتا در لغت به معنای دوباره پخته شدهاست. بهدلیل اینکه طی فرآیند تولید، بیشتر چربی جذب پنیر اصلی میشود، ریکوتا دارای مقدار چربی اندکی است. پنیر ریکوتا با توجه به مواد تشکیل دهنده خود، از پروتئین و کلسیم زیادی برخوردار بوده و با توجه به این موضوع (یک بسته از این پنیر دارای 62 گرم پروتئین معادل 17 عدد سفیده تخممرغ و 517 میلیگرم کلسیم یا معادل حدود یک و نیم لیتر شیر است) به عنوان پنیری برای ورزشکاران به بازار عرضه شده است که میتوان آن را مانند اسموتی در شیر استفاده کرد. همچنین، استفاده از پنیر ریکوتا در سس پیشنهاد میشود که باعث غلیظ شدن سس ها خواهد شد و علاوه بر این، استفاده از آن روی اسپاگتی نیز رایج است. مدت زمان رسیدن این پنیر 5 تا 8 ماه است. مواد تشکیلدهنده آب پنیر، نمک طعام، E331 انرژی 384 ماده خشک 58 پروتئین 25 چربی 32 مقدار 25۰ گرمی ماندگاری 6 ماه در فریزر (در دمای 18- درجه)