پنیر لاکتیکی از پنیرهای سنتی ایران است . این پنیر از دسته پنیرهای تازهای است که دارای بافتی نیمهسخت بوده و از انعقاد شیر تولید میشود . پنیر لاکتیکی دارای بافتی اسفنجی است که در طی فرآیند تهیه آن و فعالیت باکتریها ، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل میشود . لازم به توضیح است که هرچند در تولید پنیر لاکتیکی از هیچ ماده افزودنی مصنوعی و چربی گیاه استفاده نمیشود ولی طعم و عطر آن مورد پسند و دلخواه اکثریت جامعه است. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل اینکه این پنیر فعالیت های مخمری زیادی انجام میدهد ، اگر شرایط زنجیره سرد رعایت نشود ، امکان بادکردگی بستهبندی وجود دارد ، ولی این بادکردگی به معنای خراب یا فاسد شدن پنیر لاکتیکی نیست. مواد تشکیلدهنده شیر پاستوریزه بدون چربی، استارتر، مایه پنیر انرژی 202 ماده خشک 35 پروتئین 12 چربی 14 مقدار 3۰۰، 15۰۰ گرمی، 7 کیلویی ماندگاری 6۰ روز در یخچال 4 تا 8 درجه