پنیر پارمسان به علت درصد بالای پروتئین و طولانی بودن زمان رسیدن بسیار سهلالهضم است و به همین دلیل مصرف آن برای کودکان، افراد مسن و ورزشکاران پیشنهاد میشود. این پنیر قدیمیترین و معروفترین پنیر ایتالیایی، مشهور به پادشاه پنیرها است که از شیر گاو تهیه میشود و طعمی قوی دارد. قدمت پنیر پارمسان به سال 12۰۰ میلادی بازمیگردد و خاستگاه آن شهر پارمای ایتالیا است. یک کیلوگرم از پنیر پارمسان از 22 تا 24 کیلوگرم شیر تازه گاو تهیه میشود و سرشار از پروتئین، کلسیم و فسفر است. جالب توجه است که پروتئین موجود در پنیر پارمسان از پروتئین موجود در گوشت قرمز بیشتر و در عینحال، هضم آن بسیار آسانتر است. برای رسیدن به پنیر باید حداقل 8 ماه صبر کرد و نهایت زمان مورد انتظار هم 4 سال است. طبیعی است که هر چقدر پارمسان قدیمیتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. یکی از مهمترین کاربردهای پنیر پارمسان برای تهیه نان سیر و سالاد سزار است. هرچند برای انواع غذاهای ایرانی و فرنگی مانند برنج، اسپاگتی، سوپ، سس و سوفله به عنوان طعمدهنده میتوان از پنیر پارمسان بهره برد. مواد تشکیلدهنده شیر پاستوریزه، کلرید کلسیم، استارتر، مایه پنیر، نمک طعام انرژی 356 ماده خشک 64 پروتئین 38.5 چربی 25 مقدار پودر 8۰ و 1۰۰ گرمی، وکیوم 15۰ گرمی، قالبی فله ماندگاری پودر پارمسان 6 ماه در فریزر (18- درجه) - پارمسان قالبی 3 ماه در یخچال (4 تا 8 درجه)