MED- TVC Desalination

تشریح پروژه طراحی و ساخت واحدهای آب شیرین کن همزمان با شروع پروژه تولید همزمان برق و آب قشم، طراحی و ساخت واحدهای آب شیرین کن مورد نیاز این پروژه از نوع تقطیر چند مرحله ای- تراکم حرارتی بخار (MED -TVC) به ظرفیت مجموعاً 18000 متر مکعب در روز در شرکت ساخت تجهیزات سپاهان آغاز شد. در طرح تولید همزمان برق و آب (CHP) قشم به دلیل در اختیار داشتن بخار تولیدی بویلر به عنوان منبع اصلی انرژی که حاصل بازیافت انرژی گازهای خروجی توربین است، استفاده از آب شیرین کن تقطیری از نوع MED-TVC بر سایر روشهای موجود مقرون به صرفه تر است و شاهد کاهش هزینه تولید آب شیرین نسبت به سایر روشها خواهیم بود. همچنین این فناوری علاوه بر اینکه دارای دما و فشار عملیاتی پائینی بوده و از مصرف برق پائینی برخوردار است، محدوده ظرفیت مورد نیاز طرح CHP را نیز پوشش خواهد داد. اهمیت و جایگاه پروژه طراحی و ساخت واحدهای آب شیرین کن: اهمیت آب نه تنها در زندگی بشر و تمام موجودات زنده محسوس است، بلکه در زندگی روزمره، کشاورزی و صنایع نیز نمی‏توان از آن چشم‏ پوشی کرد. قسمت‏ اعظم منابع آب موجود در کره زمین را آب دریا تشکیل می‏دهد اما بشر تمام آب‏ شیرین(با غلظت نمک کمتر از 500 ppm) مورد نیاز خود را از منابعی مانند رودخانه‏ها، دریاچه‏ها، آب‏های زیرزمینی و آب باران تأمین می‏کند. با مطالعه منابع آب در دسترس متوجه این موضوع مهم خواهیم شد که 97% از آب های کره زمین شور بوده و تنها 3% از آبهای در دسترس، آب شیرین میباشد و به همین دلیل امروزه آب شیرین به عنوان یکی از مهمترین منابع و سرمایه های ملی محسوب میگردد. ابعاد وسیع تر این مساله هنگامی مشخص میشود که آمار نشان میدهد تنها 27% از آبهای شیرین جاری بوده و مابقی به صورت منابع زیر زمینی است. کمبود آب شیرین در دنیا به نحوی است که تنها 20% از جمعیت جهان به آب بهداشتی دسترسی دارند و بقیه از این نعمت بی بهره اند. درباره اهمیت شیرین سازی باید به این نکته اشاره کرد که تقریباً 39% از جمعیت کره زمین در مناطقی زندگی میکنند که فاصله آنها با دریا کمتر از 100 کیلومتر است. تأمین آب آشامیدنی که غلظت نمک و مواد مضر سلامتی و بهداشت آن کم‏ باشد، موضوع بسیار مهمی بوده و در این قرن مسأله منابع تأمین آب که در ارتباط مستقیم با زندگی روزمره است مساله مهمی را ایجاد می‏کند. این نکته به همراه این مطلب که تا سال 2025 میلادی تقریباً 60% مردم دنیا باید آب مورد نیاز خود را به نوعی از فرایندهای شیرین سازی تهیه نمایند به شکلی اهمیت این موضوع را برای ما آشکار می سازد.

توضیحات

تشریح پروژه طراحی و ساخت واحدهای آب شیرین کن همزمان با شروع پروژه تولید همزمان برق و آب قشم، طراحی و ساخت واحدهای آب شیرین کن مورد نیاز این پروژه از نوع تقطیر چند مرحله ای- تراکم حرارتی بخار (MED -TVC) به ظرفیت مجموعاً 18000 متر مکعب در روز در شرکت ساخت تجهیزات سپاهان آغاز شد. در طرح تولید همزمان برق و آب (CHP) قشم به دلیل در اختیار داشتن بخار تولیدی بویلر به عنوان منبع اصلی انرژی که حاصل بازیافت انرژی گازهای خروجی توربین است، استفاده از آب شیرین کن تقطیری از نوع MED-TVC بر سایر روشهای موجود مقرون به صرفه تر است و شاهد کاهش هزینه تولید آب شیرین نسبت به سایر روشها خواهیم بود. همچنین این فناوری علاوه بر اینکه دارای دما و فشار عملیاتی پائینی بوده و از مصرف برق پائینی برخوردار است، محدوده ظرفیت مورد نیاز طرح CHP را نیز پوشش خواهد داد. اهمیت و جایگاه پروژه طراحی و ساخت واحدهای آب شیرین کن: اهمیت آب نه تنها در زندگی بشر و تمام موجودات زنده محسوس است، بلکه در زندگی روزمره، کشاورزی و صنایع نیز نمی‏توان از آن چشم‏ پوشی کرد. قسمت‏ اعظم منابع آب موجود در کره زمین را آب دریا تشکیل می‏دهد اما بشر تمام آب‏ شیرین(با غلظت نمک کمتر از 500 ppm) مورد نیاز خود را از منابعی مانند رودخانه‏ها، دریاچه‏ها، آب‏های زیرزمینی و آب باران تأمین می‏کند. با مطالعه منابع آب در دسترس متوجه این موضوع مهم خواهیم شد که 97% از آب های کره زمین شور بوده و تنها 3% از آبهای در دسترس، آب شیرین میباشد و به همین دلیل امروزه آب شیرین به عنوان یکی از مهمترین منابع و سرمایه های ملی محسوب میگردد. ابعاد وسیع تر این مساله هنگامی مشخص میشود که آمار نشان میدهد تنها 27% از آبهای شیرین جاری بوده و مابقی به صورت منابع زیر زمینی است. کمبود آب شیرین در دنیا به نحوی است که تنها 20% از جمعیت جهان به آب بهداشتی دسترسی دارند و بقیه از این نعمت بی بهره اند. درباره اهمیت شیرین سازی باید به این نکته اشاره کرد که تقریباً 39% از جمعیت کره زمین در مناطقی زندگی میکنند که فاصله آنها با دریا کمتر از 100 کیلومتر است. تأمین آب آشامیدنی که غلظت نمک و مواد مضر سلامتی و بهداشت آن کم‏ باشد، موضوع بسیار مهمی بوده و در این قرن مسأله منابع تأمین آب که در ارتباط مستقیم با زندگی روزمره است مساله مهمی را ایجاد می‏کند. این نکته به همراه این مطلب که تا سال 2025 میلادی تقریباً 60% مردم دنیا باید آب مورد نیاز خود را به نوعی از فرایندهای شیرین سازی تهیه نمایند به شکلی اهمیت این موضوع را برای ما آشکار می سازد.