برای دوستداران سفرکردهی خورش دوستداشتنی قورمهسبزی، همان بس که مادر یا بزرگتری عزیز، با حوصله و دقت، شنبلیله و تره و جعفری را به مقدار مناسب از بازار تهیه کند. بشورد و با چاقوی تیز، روی تخته ساطوری کند و بعد با سلیقه در ماهیتابه تفت بدهد و بستهبندی کند و به دست عزیزش برساند، اما اگر دست آن دوستدار قورمهسبزی، از آشپزخانهی عاشقانهی مادر کوتاه باشد، همان بس که سبزی سرخکرده و آماده، با همان طعم و عطر خانگی و بدون هیچ مواد افزودنی، مهیا و دردسترس باشد و یادهای زیبای قدیمی را دوباره زنده کند. اگر سبزی قورمهسبزی به اعتدال تفت داده شود، فوایدش از هر خورشی بیشتر است، مثل فایدهی شنبلیله که گفتهاند علاج درد سینه و سرفه و تنگی نفس است و مفید حال سردمزاج ها و به وقتش، ناراحتی معده را شفا میدهد. تَره، مانع ترشی معده میشود و جعفری، کمکحال هضم غذا و مفیدِ حال سردمزاجها. گفتهاند دهان را معطر میکند و زکام را شفا میدهد.