قیمه سیب‌زمینی

قیمه، این خوراک آشنا، بوی روزهای خوب دورهمی‌های خانوادگی و رنگ خانه‌ی مادرهای خوش‌سلیقه را دارد. اگر گوشتش به‌اندازه و لپه‌اش جااُفتاده و لیموعمانی‌اش به وقت اضافه شود، در خاصیت و طعم می‌تواند سرآمد خوراک‌های اصیل ایرانی باشد، خصوصاً که سیب‌زمینی همراهش باشد؛ همان رشته‌های باریک و قشنگ که مادر با حوصله خلال و سرخ می‌کرد و گوشه‌ی آشپزخانه می‌گذاشت و هوس ناخنک به دل آدم می‌انداخت. قدیمی‌ها می‌گویند هرچند زیاد خوردن گوشت قرمز چندان مفید نیست، اما کم و به‌اندازه‌اش، درمان زردی و یرقان است. لپه، ضد چربی خون و ضد کم‌خونی است و مفید برای سلامت قلب. گوجه‌فرنگی که به صورت رب یا تازه به خورش اضافه می‌شود، علاوه بر طعم‌آوری، بسیار منفعت‌های دیگر دارد؛ از خاصیت ضد سرطان و ضد سرماخوردگی‌اش گرفته تا هزار سود و منفعت دیگر.

Description

قیمه، این خوراک آشنا، بوی روزهای خوب دورهمی‌های خانوادگی و رنگ خانه‌ی مادرهای خوش‌سلیقه را دارد. اگر گوشتش به‌اندازه و لپه‌اش جااُفتاده و لیموعمانی‌اش به وقت اضافه شود، در خاصیت و طعم می‌تواند سرآمد خوراک‌های اصیل ایرانی باشد، خصوصاً که سیب‌زمینی همراهش باشد؛ همان رشته‌های باریک و قشنگ که مادر با حوصله خلال و سرخ می‌کرد و گوشه‌ی آشپزخانه می‌گذاشت و هوس ناخنک به دل آدم می‌انداخت. قدیمی‌ها می‌گویند هرچند زیاد خوردن گوشت قرمز چندان مفید نیست، اما کم و به‌اندازه‌اش، درمان زردی و یرقان است. لپه، ضد چربی خون و ضد کم‌خونی است و مفید برای سلامت قلب. گوجه‌فرنگی که به صورت رب یا تازه به خورش اضافه می‌شود، علاوه بر طعم‌آوری، بسیار منفعت‌های دیگر دارد؛ از خاصیت ضد سرطان و ضد سرماخوردگی‌اش گرفته تا هزار سود و منفعت دیگر.