غذای خوشطعم و دوستداشتنی هر مهمانیست. شویدش اگر به اندازه باشد و برنجش اگر قد کشیده، با انواع گوشتها میچسبد. همراه پلو، چه مرغ باشد و چه ماهی و چه گوشت خوبپُخته، این پلوی جادویی، سفرهی شما را رنگین خواهد کرد، به شرط آنکه علاوه بر همهی ظرافتها، روغنش متناسب باشد و باقالیاش، نرم و له نشده باشد. شوید با طبیعت گرم و خشکش، مفید حال سردمزاج هاست و بسیار برای هضم غذا مفید است و سکسکه و نفخ شکم را از بین میبرد. گفتهاند معالج انواع درد شکم است. باقالی را قدیمیها گفتهاند علاج مرض زردی است و سبب رنگ خوش رُخسار و درمان تنگی نفس.